fbpx
Hívjon minket! +36-30-690-4414
Telefonon elérhetőek vagyunk Hétfő - Péntek 8.00 - 18.00

A merevedés mechanizmusa

Az erekció egy nagyon összetett, a szervezet pillanatnyi idegi, pszichés, hormonális és érrendszeri állapotától is függő, a tudatunk által is befolyásolt reflexes folyamat.

Amikor nincs szexuális izgalom, nincs erekció, a hímvessző merevedéséért felelős un. barlangos testjei (corpora Cavernosa) elernyedt, összehúzódott állapotban vannak.

erekcio_1

Forrás: http://somossexualesconcientes.blogspot.hu/p/el-sistema-reproductor-masculino-el.html,   http://dreampenisguide.com/blog/wp-content/uploads/2014/10/diagram.png

Az erekció létrejöttéhez először is kellenek azok az ingerek ( különböző képi, szaglási, tapintási ingerek) amelyek az agyban egy neuro-biokémiai reakciót váltanak. Ezen reakció során egy ingerületátvivő molekula: Nitrogén monoxid (NO)  szabadul fel, aminek hatására – a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül – a penisz barlangostestjeinek falát alkotó simaizomsejtek elernyednek.  Az elernyedés hatására jóval több vér képes beáramlani a penisbe, ezzel a penis barlangostestjei megtelődnek, és a vér elfolyásáért felelős vénákat a penis külső falához szorítják. A vér beáramlása így egyre jobban növekszik, a vénákon való elfolyása viszont csökken, ezáltal a penis egyre nagyobb és feszesebb lesz, azaz létre jön az erekció.

A merevedés mechanizmusa

Forrás: http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/t_original/19d5bsdvffcvtpng.png

Az erekció létrejöttéhez tehát fontos hogy legyen egy megfelelően stimuláló szexuális inger, minél több ingerületátvivő Nitrogén-monoxid, ép ideg- és érrendszer.

Fentiek alapján könnyen érthető, hogy mennyire fontos, hogy a penis merevedésért felelős szövetei elegendő Nitrogen-monoxiddal legyenek ellátva.

A szöveti Nitrogén -monoxid szint fokozásának lehetőségéről itt olvashat:

Kattintson ide, hogy megtudja, hogyan hat az Androgarde® >>