fbpx
Hívjon minket! +36-30-690-4414
Telefonon elérhetőek vagyunk Hétfő - Péntek 8.00 - 18.00

Hogyan hat az Androgarde?

Az Androgarde® kapszula egyik fő alkotórésze az L-Arginin. Az L-arginin egy aminosav, amelynek az izomerőre való pozitív hatása régóta ismert. Az utóbbi időkben végzett kutatások kimutatták, hogy az emberi szervezetben az Argininben jelenlevő Guanidin csoportból Nitrogénmonoxid (NO)  keletkezik, méghozzá minél több Arginin van jelen, annál több NO szintetizálódik. A Nitrogénmomnoxid (NO) nagyon fontos vegyület az egészséges erekciós mechanizmus kialakulásában és fenntartásában, mivel az erek falának ellazítását segíti elő, amitől azok képesek lesznek jobban kitágulni. Ebből következik, hogy Arginin hiányból eredő NO hiány esetén a penisz barlangostestjei és artériái nem tudnak olyan mértékben kitágulni és erekciót létrehozni, mint elegendő NO jelenléte esetén.

Az emberi szervezet által termelt Arginin mennyisége az életkor előre haladásával csökken. Az Arginin pótlás ezért 40 éves kor felett fontos tényező, mivel az Arginin természetes úton növeli a férfierőt. (1)

Az ezt alátámasztó egyik kutatás itt olvasható >>

Az Amerikai Egyesült Államok egyik vezető kutatóintézete, a Mayo Klinika által végzett kutatások azt is kimutatták, hogy az Arginin önmagában csak nagy adagban elegendő az egészséges erekció fenntartásához, ám más szerekkel való kombinált adása esetén kevesebb mennyiség is hatásos lehet.   (2)

Az egyik ilyen újonnan felfedezett szer egy bizonyos fenyőkéreg kivonat, mellyel kombinálva az Arginint, nagymértékben nő a Nitrogénmonoxid produkció a szervezetben, és ezáltal javul az erekciós képesség. (3,4)

Az ezt alátámasztó tudományos kutatás itt olvasható >>

A fentiek mellett bizonyítottan jó hatású a merevedési zavarok megelőzésében a Karnitin is. (5.) A Karnitin zsírégető hatása régóta jól ismert, az azonban talán kevésbé ismert, hogy a zsíranyagcserére való hatása révén – mivel gátolja a zsírok erek falában történő lerakódását – gátolhatja a kis artériák beszűkülését is, ami nagyon fontos az egészséges erekciós képesség fenntartásában.

Az Androgarde® kapszula a fentieken kívül tartalmaz még antioxidáns tulajdonságú koenzim-Q10-et, ami ugyancsak a zsíranyagcserére hatva –  lipidperoxidáció gátlásával – csökkenti a kiserekben történő zsírlerakódás kockázatát.  Sőt, egyes kutatások azt is kimutatták, hogy a Q10 bizonyos esetekben növeli a megtermékenyítő képességet is (6). Hasonlóan az Argininhez, a koenzim-Q10 mennyisége az életkor előrehaladásával természetszerűleg csökken a szervezetben, ezért pótlásáról érdemes a 40 év feletti férfiaknak gondoskodni.

Részletek >>

Az Androgarde® kapszula ötödik hatóanyaga a Cink (Zn). A Cink egy ásványi anyag, ami szervezetünk valamennyi sejtjében jelen van, eloszlása azonban nem egyenletes, a vérben lévő cink mennyiségét a táplálék cinktartalma is befolyásolja. A Cink egyik jól ismert hatása Testosteron szintézis fokozása(7), ezért cinkhiány esetén csökken a szexuális aktivitás és a reprodukciós képesség.

Bővebben a cink hatásairól itt olvashat >>

Végül – de nem utolsósorban – az Androgarde® kapszula egyik nagyon fontos hatóanyaga a D3-vitamin. Egy közelmúltban végzett kutatás kimutatta, hogy a az D3-vitamin hiánya könnyen erekciós zavart okozhat, mivel hiányállapotban felszaporodnak azok a szabad-gyökök, amik károsítják a penisz barlangostestjeinek és a penisz ereiben érfalak belsejét, így károsítják az egészséges erekciós képességet. (8)

A hivatkozott szakirodalmak:

  • Urol Int. 1999;63(4):220-3. Effectiveness of oral L-arginine in first-line treatment of erectile dysfunction in a controlled crossover study. Klotz T1, Mathers MJ, Braun M, Bloch W, Engelmann U.
  • J Sex Marital Ther. 2003 May-Jun;29(3):207-13.Treatment of erectile dysfunction with pycnogenol and L-arginine. Stanislavov R, Nikolova V.
  • Int J Impot Res. 2008 Mar-Apr;20(2):173-80. Epub 2007 Aug 16. Improvement of erectile function with Prelox: a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover trial. Stanislavov R, Nikolova V, Rohdewald P.
  • 2004 Apr;63(4):641-6. Carnitine versus androgen administration in the treatment of sexual dysfunction, depressed mood, and fatigue associated with male aging. Cavallini G1, Caracciolo S, Vitali G, Modenini F, Biagiotti G.
  • Fertility and Sterility, Jan 2004, 81(1):93-98, “Coenzyme q10 supplementation in infertile men with idiopathic asthenozoospermia: an open, uncontrolled pilot study” Giancarlo Balercia, M.D. Fabrizio Mosca, Ph.D.Franco Mantero, M.D.Marco Boscaro, M.D.Antonio Mancini, M.D. Giuseppe Ricciardo-Lamonica, Ph.D.GianPaolo Littarru, M.D.
  • 1996 May;12(5):344-8. Zinc status and serum testosterone levels of healthy adults. Prasad AS, , Mantzoros CS, Hess JW, Brewer GJ.
  • J Sex Med 2014 Nov;11(11):2792-800. doi: 10.1111/jsm.12661. Epub 2014 Aug 5.Vitamin D and erectile dysfunction. Barassi A1, Pezzilli R, Colpi GM, Corsi Romanelli MM, Melzi
  • Liu X et al. French Maritime Pine Bark extract Pycnogenol dose-dependently lowers glucose.
    D.Care 2004;27(3):839.