fbpx
Hívjon minket! +36-30-690-4414
Telefonon elérhetőek vagyunk Hétfő - Péntek 8.00 - 18.00

Életmód

Életmód

Vajon az életmódbeli változtatás segíthet az erekciós problémákon?

Nagyon is sokat!

Dohányzás abbahagyása

Dohányzás abbahagyása

A dohányzás érszűkítő hatása révén szív – és érrendszeri betegségekhez, a végtagok érszűkületéhez vezethet, ennek ellenére még mindig nagyon sok férfi dohányzik. Az már kevésbé ismert, hogy az érszűkület miatt a dohányzás merevedési zavarokat, meddőségi problémákat is okozhat, ezért azok megelőzésében is nagy szerepe van a dohányzásmentes életmódnak.

A  dohányzóknál beszűkülnek azok az erek, melyek a merevedéshez szükséges vérmennyiséget szállítják a pénisz barlangostestjeibe, így azok nem telítődnek meg kellő mennyiségű vérrel. A dohányfüstben található méreganyagok emellett megváltoztathatják a nemi hormonok arányát is. Ha idejében megszűnik a dohányzás, a káros hatások még visszafordíthatóak, ezért is nagyon fontos a dohányzás azonnali abbahagyása.

Egészséges étrend, cukorháztartás rendezése

Egészséges étrend, cukorháztartás rendezése - Androgarde

A helyes táplálkozáshoz számos táplálék-összetevő és azok helyes egyensúlya szükséges. A jól megválasztott étrendnek – az alapvető táplálási funkción túl – egészség- és jó közérzet megőrző funkciója is van. A kutatások több egyértelmű összefüggést mutattak ki az élelmiszerek és az élelmiszer-összetevők, valamint a csökkent megbetegedési kockázatok között. A mai kor férfija számára a tudatosan helyes táplálkozás a rost- és vitamindús, alacsony zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztását jelenti. A zsír- és szénhidrát-dús étrend elhízáshoz, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri betegséghez vezethet, a vitaminhiány pedig fáradékonyságot, depressziót okozhat.

A magasabb vércukor érték és az érrendszeri megbetegedések érszűkületet okoznak, ami gátolja a kellő mértékű erekció kialakulását, a magas vércukor szint pedig károsítja azokat az idegeket is, amelyek az erekció idegi szabályozását végzik.

Mivel a cukorbetegség első jele a merevedési zavar lehet, nagyon fontos a betegség mielőbbi   diagnosztizálása.  Amennyiben cukorbetegség igazolódik, a kezelést azonnal meg kell kezdeni, és ilyen esetben nagyon fontos a potenciazavarok megelőzésében és/vagy helyreállításában segítséget nyújtó étrendkiegészítő szedésének megkezdése is.  A fenyőkéreg kivonat egyaránt jó a potenciazavarok megelőzésében és segít azok helyreállításában is, valamint segíti a vércukor értékek helyreállítását is.

(lsd. irodalom)

Rendszeres testmozgás

Rendszeres testmozgás - Androgarde

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Már hetente 3×30 perc séta is jó hatású az érrendszerünkre, a szervezet Testosteron termelésére a vércukor háztartás rendben tartására. Jól ismert tudományos tény, hogy a testmozgás csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, ami megelőzheti az erek szűkületét; csökkenti a vérnyomást, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől, jó hatású a szívizomra, a vázizmokra, fokozza a szövetek vérellátását, így -közvetetten-  jó hatású a potencia megőrzésére is.

 

Stresszmentes élet

Stresszmentes élet - Androgarde

Minden ember életének elkerülhetetlen része a stressz. A stressz eredetileg a szervezet válaszreakciója bizonyos veszélyhelyzetekre, így segítve elő azok kivédését. A stressz csak akkor okoz problémát, ha folyamatossá válik, és így szorongással, valamint egyéb pszichés és testi tünetekkel jár.

A folyamatos stressz esetén fokozódik az érszűkület, a szövetek vérellátása romlik, így -egyéb testi tünetek mellett, mint a vérnyomás emelkedés, gyomorbántalmak, stb- hozzájárul a merevedési zavar kialakulásához is . A stressz  a pszichés problémák kialakulását is okozhatja, a fáradtság, az alvászavarok pedig ugyancsak az egészséges erekciós képesség elvesztéséhez vezethetnek.

A krónikus stressz leggyakoribb okai a munkahelyi-, párkapcsolati – és anyagi problémák, ezért nagyon fontos, hogy idejében felismerjük és változtassunk. Ha az alap problémát nem is mindig sikerül megszüntetni, a problémákhoz való hozzáálláson való változtatás -akár szakember segítségével – is sokat segíthet, hiszen ha az egészségünk vallja kárát, az sohasem segít, csak ront a helyzeten.

Párkapcsolat

Párkapcsolat - Androgarde

A párkapcsolat minőségének fontos része a jó szexuális élet, ám ez fordítva is igaz: a merevedési képesség megőrzéséhez fontos a jó párkapcsolat. Minden férfi esetében előfordul, hogy a merevedése nem teljes, nem olyan mint máskor. Nagyon fontos, hogy ilyenkor a férfi és partnere ezt ne problémaként éljék meg, hiszen általában banális ok (pl. fáradtság) állhat a háttérben.  Ha a párkapcsolat minősége rossz, ha nem lehet a problémákat megbeszélni, akkor a merevedési zavarok  egyre gyakoribbá válhatnak, hiszen egy olyan ördögi kör alakulhat ki, ahol az ismételt kudarctól való félelem további kudarcokhoz vezet. Fontos tudatosítani, hogy a jó szexuális élet mindig két ember öröme, ezért a megértő párkapcsolat akkor is átsegíti a nehezebb időszakon a férfi partnert, ha a merevedési zavarok hátterében valós, akár szervi okok állnak. Egyáltalán nem ritka, hogy a férfi partnere az, aki kezdeményezi a megoldás keresését, és ebben végig mellette áll, elősegítve így a mielőbbi gyógyulást.

Gyógyszerek

Gyógyszerek - Androgarde

Sokan nem tudják, hogy bizonyos gyógyszerek mellékhatása lehet a merevedési zavar.

Ha ön vérnyomáscsökkentőt, antidepresszánst, szívritmus szabályozót (béta-blokkolót), vízhajtót, koleszterin csökkentőt vagy savlekötőt szed, és a szedés mellett merevedési zavart tapasztal, könnyen lehet hogy ezen gyógyszerek mellékhatása áll a probléma hátterében. Érdemes elolvasni ezen gyógyszerek leírásában a mellékhatásra vonatkozó részt, és a felíró orvossal konzultálni.

Sokan szednek olyan gyógyszereket (pl. szívkoszorúér tágítót) ami mellett a potencianövelő alkalmi tablettákat tilos szedni. Mások ezen potencianövelők -sokszor súlyos – mellékhatása miatt nem tudják szedni azokat. Az ő számukra lehet hasznos szer a Sildenafilt nem tartalmazó, ám a penisz barlangostesteinek oxigénellátását fokozó étrendkiegészítők szedése.