fbpx
Hívjon minket! +36-30-690-4414
Telefonon elérhetőek vagyunk Hétfő - Péntek 8.00 - 18.00

Ajánlás diabeteszeseknek

Napjainkban a diabeteszes, magasvérnyomásos ( ill. a kombinált, un. cardio-metabolikus szindromás) betegek kezelése során egyre nagyobb szerepet kap a kiserek védelme. Az már régóta ismert, hogy cukorbetegeknél óvni kell a végtagok keringését, (pl. kerülni kell a szoros cipőket, stb,) de az talán már kevésbé ismert, hogy az erek védelmében mennyire fontos a nitrogen monoxid ( NO) szerepe.  Az utóbbi időkben végzett kutatások kimutatták, hogy az emberi szervezetben jelenlevő az Argininböl Nitrogénmonoxid keletkezik. A Nitrogénmomnoxid  fontos vegyület az erek egészséges müködésének fenntartásában, mivel az erek falának ellazítását segíti elő, amiitől azok képesek lesznek jobban kitágulni.

A nitrogenmonoxid mellett hasznos a manapság egyik  újonnan felfedezett szer -egy bizonyos fenyőkéreg kivonat,( extractum pinus maritima)  mellyel kombinálva az Arginint, nagymértékben nő a Nitrogénmonoxid produkció a szervezetben, és ez nem csak az erek rugalmasságára van jó hatással, hanem férfi betegek esetében  javul az erekciós képesség is.

Az is ismert tény, hogy az emberi szervezet által termelt Arginin mennyisége az életkor előre haladásával csökken. Az Arginin pótlás ezért 40 éves kor felett fontos tényező, föleg azok számára, akiknek -egyéb betegség, ( pl. cukorbetegség, magasvérnyomás, magas koleszterin szint, stb) miatt az érfalak egészsége veszélynek lehet kitéve.

Az ANDROGARDE  kapszula koncentráltan tartalmaz olyan hatóanyagokat, melyek élettani hatásuk révén fokozzák a sejtek nitrogén-monoxid szintézisét, ezáltal hozzájárulnak a károsodásnak kitett érfal védelméhez, az egészséges müködés fenntartásához. 

A kapszula emellett tartalmaz még antioxidáns tulajdonságú koenzim-Q10-et, ami ugyancsak a zsíranyagcserére hatva –  lipidperoxidáció gátlásával – csökkenti a kiserekben történő zsírlerakódás kockázatát.  Sőt, egyes kutatások azt is kimutatták, hogy a Q10 bizonyos esetekben növeli a megtermékenyítő képességet is. Hasonlóan az Argininhez, a koenzim-Q10 mennyisége az életkor előrehaladásával természetszerűleg csökken a szervezetben, ezért ennek pótlásáról érdemes a 40 év feletti férfiaknak gondoskodni.